Kredietverzekering

Wanneer u producten of diensten op rekening levert aan zakelijk klanten, is het fijn om zeker te weten dat u betaald wordt. U gaat ervan uit dat uw klanten de rekeningen zullen betalen, maar zelfs uw zakenrelatie van het eerste uur kan in de financiële problemen komen. Een heel groot deel van de faillissementen wordt veroorzaakt door niet betalende afnemers.

Om het risico op niet betaalde rekeningen te voorkomen, kunt u een kredietverzekering afsluiten. U betaalt een percentage van uw omzet als premie en de verzekering geeft u daarmee de zekerheid dat uw factuur (grotendeels) zal worden betaald. De werkwijze kan per kredietverzekeraar verschillen, maar vaak fungeert uw verzekering bij de eerste tekenen van wanbetaling als incassobureau. In het geval dat uw klant ook dan niet tot betaling over gaat, betaalt de verzekering uw factuur. Het is vervolgens aan de kredietverzekeraar om het openstaande bedrag alsnog van de klant te vorderen. De kredietverzekeraar biedt u bovendien goed inzicht in de kredietwaardigheid van uw klanten.

U kunt een kredietverzekering afsluiten voor betaling van één opdracht, één klant, betalingen vanuit een bepaald land of over uw hele omzet. De premie hangt af van de vorm die u kiest, het door de verzekeringsmaatschappij ingecalculeerde risico, uw eigen risico en de omzet die u wil verzekeren. Meestal ligt het percentage van een kredietverzekering ergens tussen de 0,3% en 2,5% van de omzet.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en Financiële Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl