Aansprakelijkheden

Ondernemen is onlosmakelijk verbonden met het nemen van risico’s en dat heeft vaak met aansprakelijkheid te maken. Een onderneming of ondernemer kan aansprakelijk worden gesteld als de wet wordt overtreden of als hij of zij zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Ook kan een ondernemer aansprakelijk worden gesteld wanneer een werknemer schade veroorzaakt tijdens het werk. Om de risico’s op dit vlak te beperken, kunt u ervoor kiezen om de aansprakelijkheden te verzekeren.

U verzekert zich tegen onbedoelde schade aan andere bedrijven of personen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een dergelijke verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten wanneer u of een werknemer bij een klant koffie omstoot en daarmee het nieuwe tapijt beschadigd. Maar ook schade aan de buren door brand welke in uw bedrijf ontstaat kan de continuïteit van uw onderneming in gevaar brengen.

Wanneer uw klant op basis van uw advies schade ondervindt, stel dat het door u ontworpen gebouw instort door een constructiefout, bent u heel blij met een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die ontstaat bij een klant door uw advies of product.

Als bestuurder van een organisatie neemt u soms grote, belangrijke beslissingen. Wanneer dergelijke beslissingen fout uitpakken, wilt u natuurlijk niet dat uw privé vermogen kan worden aangesproken wanneer u aansprakelijk wordt gesteld. Om dit te voorkomen is er de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Vaak is het verstandig om eerst samen uw risico als ondernemer in kaart te brengen en vervolgens verschillende verzekeringen te combineren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en Financiële Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl