Sparen

Geld sparen kan met een doel, zoals een vakantie, een verbouwing, een nieuwe fiets of auto. Maar u kunt ook sparen om wat reserve op te bouwen tegen onvoorziene uitgaven, voor uw pensioen of voor de opleiding van uw (klein)kinderen. De essentie van sparen is dat u meer geld heeft op het moment dat u het nodig heeft en / of wilt gebruiken.

Banksparen, bonusrekeningen, index sparen, deposito’s en beleggingsrekeningen zijn slechts enkele voorbeelden van spaarvormen. Er zijn veel spaarproducten beschikbaar en u kunt kiezen welke vorm het beste bij uw spaardoel(en) aansluit. Daarbij is dus niet alleen de rente van belang, maar ook de voorwaarden, zoals de mogelijkheid om tussentijds over uw geld te kunnen beschikken. Houd er ook rekening mee dat u over vermogen boven een bepaald bedrag belasting dient te betalen.

Er zijn ook andere manieren om te sparen: bijvoorbeeld voor uw inkomen voor later. Dat kan via banksparen, een lijfrenteverzekering of via uw pensioenfonds.

Wij denken als specialist op dit gebied graag met u mee en zoeken op basis van uw situatie uit welke spaarvorm het beste bij uw situatie aansluit.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en Financiële Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl