Autoverzekering

In Nederland is iedereen met een auto verplicht om zich te verzekeren op basis van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Er zijn echter veel verschillende autoverzekeringen en daarom helpen wij u graag goed op weg. Welke maatschappij u in samenspraak met ons ook kiest, altijd heeft u de deskundige en onpartijdige hulp van ons bij het verhalen van uw schade aan uw auto of ernstige letselschade. In grote lijnen zijn de autoverzekeringen in drie categorieën onder te verdelen:

WA-verzekering

De WA-verzekering is met name bedoeld om uw wettelijke aansprakelijkheid te dekken. Als u aansprakelijk bent voor het veroorzaken van een ongeluk zal de schade (zowel materiële- als letselschade) mogelijk op u worden verhaald, dat kan dan behoorlijk prijzig uitvallen. Voor deze aansprakelijkheid dient u dus verzekerd te zijn. U kunt ervoor kiezen om met een autoverzekering alleen deze wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, maar deze dekt niet de schade aan uw eigen auto.

WA+ beperkt casco verzekering

Als u kiest voor een ‘WA+ beperkt casco’ verzekering, bent u ook verzekerd voor zaken als ruit, diefstal, storm- en brandschade. Als het gaat om een niet meer zo nieuwe auto, maar toch nog met een bepaalde waarde is ten minste deze vorm aan te raden.

WA+ volledig casco verzekering (all-risk)

Wilt u ook verzekerd zijn voor schade door een botsing, vandalisme of te water raken, dan kiest u voor de ‘WA+ volledig casco’, ook wel een all-risk verzekering genoemd. Bij deze vorm van autoverzekering is vrijwel alle denkbare schade aan uw auto gedekt.

De minimumdekking van een autoverzekering is dus wettelijk voorgeschreven, maar er bestaan aanzienlijke verschillen tussen de voorwaarden en premies die worden gehanteerd. Het is dus goed eerst verschillende autoverzekeringen te vergelijken. De hoogte van de premie is over het algemeen afhankelijk van uw leeftijd, de auto, het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt en ook uw schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren, heeft u bij veel verzekeringen recht op een no-claim korting die wel tot 80% kan oplopen. Ook kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de inzittenden extra te verzekeren of bijvoorbeeld pechhulp. En wat te denken van de aanschafwaarde bij een tweedehands auto...

Deze video geeft meer inzicht in de verschillende dekkingen die autoverzekeringen kunnen hebben:Met behulp van onderstaand formulier kunt u zelf uw premie voor de autoverzekering berekenen. U kunt de verzekering dan indien gewenst ook direct online afsluiten*. Heeft u hulp nodig bij het invullen of liever eerst een adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.

* Let op: Schadevrije jaren zijn alleen de jaren die u via een verzekeringsmaatschappij heeft opgebouwd. Wanneer u via deze online module zonder onze tussenkomst een verzekering afsluit, is er volgens de Wet Financieel Toezicht sprake van het principe ‘Execution only’ . Op basis hiervan zijn wij als bedrijf niet of slechts gedeeltelijk aansprakelijk bij schade als gevolg van fouten bij het invoeren van de aanvraag, het onvolledig of niet correct invoeren van de gegevens of een onjuiste productkeuze. Wanneer u hier vragen over heeft of twijfelt bij het invullen van een aanvraag, neem dan gerust contact met ons op.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en Financiële Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl