WGA-hiaatverzekering

Wanneer je gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, kun je mogelijk in aanmerking komen voor een WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Die uitkering zal deels het oude salaris vervangen, maar er is een grote kans dat het lager is dan het oorspronkelijke inkomen. De WGA-uitkering wordt namelijk niet gebaseerd op het salaris dat eerder werd verdiend, maar is een percentage van het minimumloon.

Met een WGA-hiaatverzekering kan het dit risico worden afgedekt, er wordt dan een aanvulling op de WGA-uitkering uitgekeerd om het inkomensverschil te compenseren. Er zijn verschillende WGA-hiaatverzekeringen, waarvan sommige een vast verzekerd bedrag uitkeren en andere het inkomen aanvullen tot een bepaald percentage van oorspronkelijke inkomen. De premie wordt gebaseerd op de gekozen dekking en hangt verder samen met je leeftijd en beroep. De premie is overigens aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Het is in sommige gevallen raadzaam om het afsluiten van een WGA-hiaatverzekering met de werkgever te overleggen. Vaak zijn er mogelijkheden om dit via de werkgever collectief en dus goedkoper te doen. Wil je meer informatie? Maak dan eens een afspraak met Rien de Vries om de mogelijkheden te bespreken.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en FinanciĆ«le Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl