Zorgverzekering

Het is voor iedereen in Nederland verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. De overheid bepaalt jaarlijks welke zorg er in het basispakket zit, dat is dus bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Hierbij kan gedacht worden aan kosten van de huisarts, specialist, ziekenhuis, geneesmiddelen en ziekenvervoer. Wel is er per verzekeraar verschil tussen de premies en voorwaarden. Vrije keuze en restitutie zijn veel gebruikte termen bij verzekeraars, maar lees goed de polisvoorwaarden, omdat niet altijd een volledige vergoeding gegeven wordt als de behandeling plaats vond bij een niet gecontracteerde zorgverlener. Vaak is het bijvoorbeeld zo dat je kunt kiezen voor een lagere premie, maar dat je dan maar bij een aantal door de verzekeraar geselecteerde ziekenhuizen of artsen terecht kunt. Ook een extra eigen risico verlaagt je premie.

Naast het basispakket van de zorgverzekering, kun je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook andere zorg verzekeren die niet door het basispakket wordt gedekt, zoals fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijzen en bril of lenzen. Ook kun je tandartskosten meeverzekeren, daarvoor zijn meestal extra pakketten beschikbaar.

Het overstappen van de ene naar de andere zorgverzekering, is veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. De Nederlandse zorgverzekeraars hebben namelijk afgesproken dat de aanmeldingen centraal worden bijgehouden. Wanneer u zich voor een nieuwe verzekering aanmeld, wordt de opzegging bij de andere zorgverzekering automatisch verwerkt.

Er zijn veel verschillende aanbieders van de zorgverzekering in Nederland en de pakketten en premies veranderen ieder jaar. Als onafhankelijk adviseur met vele jaren ervaring op verzekeringsgebied kan Rien de Vries u goed adviseren bij het kiezen van de passende zorgverzekering. Interesse? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ons kantoor

Rien de Vries Verzekeringen en FinanciĆ«le Planning

P A de Genestetlaan 28
3221 VP, Hellevoetsluis
0181-311284
info@riendevries.nl